Print

9 weetjes over Microsoft Windows 10

30-07-2015 • Marcia van Dinteren • 3463 keer bekeken

Deze week kwam Microsoft met een nieuwe opvolger voor Windows 8.1, namelijk Windows 10. Microsoft gaat er vanuit dat 150 miljard mensen verdeeld over 190 landen dit besturingssysteem gaan gebruiken. Computer Care Center heeft 9 weetjes beschreven over Windows 10.

1. Windows 10 gratis?
Windows 10 is gratis als Windows 7 of Windows 8.1 op uw computer is geïnstalleerd. U kunt dan  kosteloos naar Windows 10 upgraden. U heeft dus geen proefversie. De computer geeft zelf aan wanneer de update voor u klaar staat. U kunt dan zelf bepalen wanneer u Windows 10 wilt updaten. Heeft u een oudere versie van Windows zoals Vista en XP en wilt u Windows 10 installeren? Hiervoor zultu eerst moeten upgraden naar een nieuwe versie van Windows om de gratis upgrade alsnog uit te voeren. Over het algemeen is het in dit geval beter om te gaan kijken naar een nieuwe computer of laptop.

2. Waarom is deze upgrade gratis?
Het percentage mensen wat is overgestapt naar Windows 8.1 is te vergelijken met het percentage mensen wat momenteel nog Windows XP gebruikt. Ruim 60% van de mensen gebruikt nog Windows 7. Om alle Windows gebruikers zo veel mogelijk naar één besturingssysteem over te krijgen is er gekozen voor een gratis upgrade. Zo kan er effectief gewerkt worden aan één besturingssysteem. Daarnaast geeft Apple al jaren gratis upgrades uit en Windows kon hierbij niet achterblijven.

3. Wanneer moet ik Windows 10 kopen?
Windows 10 hoeft u alleen te kopen als u nog een oudere versie van Windows op uw computer heeft staan, zoals bij punt 1 is beschreven. Computers die 4 jaar of jonger zijn kunnen kosteloos een upgrade uitvoeren. Computers ouder dan 4 jaar zijn niet zeker van een kosteloze update doordat daar niet standaard Windows 7 of 8.1 op staat. Windows 10 zal binnenkort ook in de winkel verkrijgbaar zijn. De prijs is door Microsoft nog niet bekend gemaakt.

4. Raak ik mijn bestanden kwijt bij het upgraden?
Uw eigen bestanden zoals foto’s, persoonlijke gegevens, muziekbestanden etc. gaan automatisch mee met het upgraden naar Windows 10. Wel is het verstandig om voor de zekerheid een back up te maken voordat u naar het nieuwe besturingssysteem over gaat.

5. Waarom zou ik gebruik maken van Windows 10?
Er zijn een paar veranderingen geweest ten opzichte van Windows 8.1.

• Updates worden automatisch geïnstalleerd.
• Het startmenu keert terug (bij Windows 8.1 was die verdwenen).
• Documenten zijn op verschillende apparaten beschikbaar.
• Windows 10 bevat een betere standaard beveiliging.

* Er bestaat de moglijkheid om te werken met virtuele bureaubladen om zo nog overzichtelijker te werken
• Internet Explorer keert niet meer terug, vervanger is Microsoft Edge.

6. Ben ik verplicht om over te stappen?
U bent niet verplicht om over te stappen. Bent u net gehecht aan Windows 7 of Windows 8.1 dan kunt u de meldingen over de update naar Windows 10 sluiten. Windows 7 wordt nog ondersteund met beveiligingsupdates tot 2020 en Windows 8.1 wordt nog ondersteund tot 2023

7. Waarom is Windows 9 niet de opvolger van Windows 8.1?
Windows 9 is nooit in de plannen van Microsoft voorgekomen. De reden hiervan is onbekend, Microsoft doet er heel geheimzinnig over. De reden is waarschijnlijk dat Microsoft Windows 10 zo heeft verbeterd ten opzichte van Windows 8.1 dat het Windows 9 heeft overgeslagen.

8. Hoeveel tijd neemt het upgraden in beslag?
De snelheid van uw computer is bepalend voor de snelheid van het upgraden. Het duurt minimaal 20 minuten voordat de upgrade is voltooid, hoe lang het maximaal duurt is afhankelijk van de downloadsnelheid en de snelheid van de computer of laptop

9. Wat als ik geen Windows 10 meer wil na het upgraden?
Heeft u Windows 10 geïnstalleerd en bent u er niet tevreden mee? Dan kunt u altijd terug naar het vertrouwde Windows 7 of Windows 8.1. In Windows 10 komt namelijk een herstel-knop, hiermee kunt u uw vorige besturingsprogramma weer instellen als standaard besturingssysteem. Microsoft belooft hierbij dat uw bestanden weer mee terug gaan en dat er niks verloren gaat. De herstelknop is slechts een maand beschikbaar na het upgraden naar Windows 10.

Bent u geïnteresseerd geraakt door het bovenstaande artikel en weet u op dit moment niet hoe u Windows 10 geïnstalleerd of geüpgraded krijgt op uw computer? Dan kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met Computer Care Center! Bel naar 088 712 9030.

3,464 totaal aantal vertoningen, 6 aantal vertoningen vandaag

Marcia van Dinteren

Print

Virusscan test