Print

De online opmars van 65-plusser

29-10-2015 • Anne Bouk Swildens • 1690 keer bekeken

Steeds meer 65-plussers in Nederland maken gebruik van Social Media. Dat is naar voren gekomen in een onderzoek van What’s Happening Online. In 2015 maken 8 op de 10 65-plussers gebruik van Social Media. In 2014 was dit nog ¾ deel. Facebook is het populairste online netwerk onder de ouderen. Facebook wordt voornamelijk door 65-plussers gebruikt om het contact met vrienden en familie te onderhouden. Van de ouderen zitten er meer vrouwen op verschillende Social Media netwerken dan mannen. Wat leuk is om te zien is dat 65-plussers meer gebruik maken van een bepaald Social Media netwerk dan jongeren. Het gaat hierbij om Google+ 36% van de ouderen gebruikt dit tegenover 20% van de jongeren.

Niet alleen wat Social Media betreft maken de ouderen een inhaalslag. Ook groeit het gebruik van smartphones. Tablets waren al populair onder ouderen, maar steeds meer schaffen ook een smartphone aan. In 2012 had 11% van de 65-plussers een smartphone, nu in 2015 is dat 35%.

Wat wel opvalt is dat ouderen veel voorzichtiger zijn op het internet dan jongeren. Ouderen lezen vaker de algemene voorwaarden en accepteren minder vaak cookies in vergelijking met jongen. De helft van de ouderen die internet gebruiken maakt zich zorgen over identiteitsfraude. Het is goed dat zoveel zich daar bewust van zijn, identiteitsfraude via het internet komt namelijk regelmatig voor. Eigenlijk zou iedereen, jong of oud, voorzichtigheid in acht moeten nemen en zich behouden voor cybercriminaliteit.

Heeft u vragen over identiteitsfraude of cybercriminaliteit? Bel dan vrijblijvend met onze computerspecialisten op 088 712 9030.  Wij kunnen u informatie geven over het voorkomen van identiteitsfraude. Tevens kunnen wij uw laptop via Hulp op Afstand o.a. controleren op beveiliging, virussen, spyware en ongewenste toolbars. Daarna kunnen wij u advies geven over het voorkomen van identiteitsfraude. Immers voorkomen is beter dan genezen!

 

shutterstock_114385399

1,691 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Anne Bouk Swildens

Print

Virusscan test