Print

Pas op! Verouderde versies van Internet Explorer zijn onveilig!

21-01-2016 • Anne Bouk Swildens • 3385 keer bekeken

Pas op! Verouderde versies van Internet Explorer zijn onveilig!

Heeft u een verouderde versie van Internet Explorer? Dan is het wellicht verstandig om deze te updaten naar de nieuwste versie, of om over te stappen op Windows Edge. Dit omdat oudere versies van Internet Explorer geen beveiligings-updates meer krijgen. Dit kan zorgen voor onveilige situaties en het vergroot het risico op virussen. U kunt dus o.a. niet meer veilig uw bankzaken regelen via het browser van Internet Explorer.

In de meeste gevallen staat de optie ‘automatisch updaten’ aan op uw PC. Mocht uw PC of laptop Internet Explorer niet automatisch updaten, dan moet u dat zelf aanpassen aan uw instellingen. Dit doet u zo;
1. Open Internet Explorer, klik rechtsboven op het tandwieltje (Extra’s).
2. Klik op ‘Over Internet Explorer’.
3. Er verschijnt een schermpje waarin staat ‘Controleer Internet Explorer automatisch op updates’. Zorg dat die aangevinkt is en start Internet Explorer opnieuw op.

Windows Edge is de nieuwe internet browser van Windows. Bij Windows Edge zijn veel onderdelen van het oude Internet Explorer verwijderd. Met Windows Edge kan er sneller over het internet gesurft worden en het sluit beter aan bij de huidige beveiligingseisen.

Heeft u Windows Vista? Dan heeft u misschien al gemerkt dat die Windows geen Internet Explorer 10 en 11 ondersteunt. Overstappen op een ander besturingssysteem is hiervoor de juist oplossing. Voorbeelden hiervan zijn Firefox en Chrome. Wilt u hulp bij het overstappen naar een andere browser? Bel dan vrijblijvend naar onze technische helpdesk op 088 712 9030 of vul het bel mij terug formulier in (link naar bel mij terug formulier toevoegen).

3,386 totaal aantal vertoningen, 5 aantal vertoningen vandaag

Anne Bouk Swildens

Print

Virusscan test

internet explorer

3,387 totaal aantal vertoningen, 6 aantal vertoningen vandaag