Print

Where is the love? Veel partners controleren telefoonberichten van partner

10-02-2016 • Marcia van Dinteren • 2824 keer bekeken

Valentijn is vanouds de dag van de liefde, maar hoe zit het eigenlijk met ons vertrouwen in de relatie? Uit onderzoek van Noviodata blijkt dat veel lovers regelmatig de berichtjes op de telefoon van hun partner checken. Wie weet die van u ook?

1 op de 7 Nederlanders controleert telefoon partner
In een goede relatie staat vertrouwen centraal. Toch blijkt dit vertrouwen niet voor iedereen even vanzelfsprekend en twijfelen veel partners aan de betrouwbaarheid en het goede gedrag van hun geliefde. Computer Care Center ging in samenwerking met Noviodata op onderzoek uit en ondervroeg 1000 mensen in verschillende leeftijdscategorieën. En wat blijkt? Maar liefst 1 op de 7 Nederlanders controleert regelmatig de telefoon of laptop van hun partner op berichtjes!

Kwart jongeren vertrouwt partner niet
Vooral bij jongeren lijkt het vertrouwen ver te zoeken. Zo neust bijna 25% van de ondervraagden onder de 25 jaar weleens in de telefoon van hun partner, waarbij 1 op de 10 zelfs één of meerdere keren per dag stiekem op nieuwe berichtjes controleert. Een prestatie op zich, maar misschien toch tijd om eens goed te praten?

Mannen jaloerser dan vrouwen
Binnen de relatie blijkt de man de (meest) jaloerse van de twee te zijn. Zo kijkt 16% van de mannen tussen de 18-25 dagelijks in de telefoon van hun partner, terwijl slechts 4% van de dames er dergelijke spionagepraktijken op nahoudt. Het beeld dat vrouwen jaloerser zijn klopt in deze dan ook niet. Naar mate we ouder worden neemt het vertrouwen toe en leest nog maar 6% van mannelijk Nederland dagelijks de berichtjes van hun partner. Zou het dan toch aan de prille liefde liggen?

Vooral berichtjes op telefoon gecontroleerd
De telefoon is veruit het meest populair om de partner op goed gedrag te controleren. In 75% van de gevallen is het de telefoon die stiekem bekeken wordt, terwijl de laptop, tablet en computer beduidend minder gecontroleerd worden. Weet u dat ook weer. Dus bent u niet altijd de brave lover die u zou moeten zijn? Verlies dan uw telefoon niet uit het oog, want voor u het weet zit er thuis een withete vriend(in) te wachten..

Benieuwd of uw apparaten wel goed zijn beschermd tegen nieuwsgierige blikken? Vraag het eens aan de helpdesk van Computer Care Center, we kijken graag met u mee!

2,825 totaal aantal vertoningen, 6 aantal vertoningen vandaag

Marcia van Dinteren

Print

Virusscan test