Computercarecenter_virusscan_test
Print

Virusscan test

06-06-2016 • Anne Bouk Swildens • 2015 keer bekeken

De consumentenbond heeft onlangs een virusscan test uitgevoerd onder de meest gebruikte virusscanners in Nederland voor computers met een Windows besturingssysteem. Uit deze test zijn een aantal opvallende resultaten voortgekomen die in dit artikel verder besproken zullen worden. 

Waarom is een virusscanner handig?

Het is een beveiligingssoftware tegen kwaadaardige websites en bestanden. Op het moment dat er software met kwaad in de zin aanwezig is op een website of bestand gaan de alarmbellen rinkelen en word je ervoor behoed om deze te downloaden of openen. De grootste boosdoeners zijn het downloaden en openen van malware via websites en e-mails. En laat dat nu zijn wat we het meest online doen.

De test

In deze test zijn de 18 meest gebruikte en bekendste virusscanners onderzocht en beoordeeld. Wat blijkt? Niet alleen gratis versies schieten veelal tekort in de beveiliging, ook een aantal betaalde virusscanners. ‘’Gratis bestaat niet’’, zo staat in het onderzoek. Wanneer je niet betaalt voor een product ben je zelf het product is een bekende uitspraak. In het geval van deze programma’s slaan zij vaak je surfgedrag op en wordt deze gedeeld met partner bedrijven. U betaalt dus in feite met uw privacy.

Welke virusscanners zijn goed en welke niet?

Devices met Windows 8 en 10 zijn tegenwoordig standaard uitgerust met Windows Defender, ondanks de doorgevoerde verbeteringen is deze geëindigd op plek 16. Dit geeft reden tot nadenken om wellicht over te stappen naar een virusscanner die beter presteert. McAfee, misschien wel de meest bekende gratis virusscanner in Nederland eindigt in dit onafhankelijke onderzoek op de laatste plek, als 18de.

De virusscan test heeft een aantal programma’s die als beste uit de test komen; Bullguard, Bitdefender, Kaspersky en G Data. Bullguard komt als beste uit deze test. ComputerCareCenter verkoopt en installeert ook de Bullguard beveiligingssoftware.

Met deze virusscanner heeft u ook de beschikking over een firewall die met de standaardinstellingen een goede bescherming biedt.

Voor een compleet overzicht van de testresultaten zie de tabel hieronder

virusscan_test_consumentenbond

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2,016 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Anne Bouk Swildens

Print

Nepmail