Print

Windows 10, wel of niet?

18-11-2015 • Anne Bouk Swildens • 2603 keer bekeken

Afgelopen zomer kwam Microsoft Windows met een nieuwe update van het besturingssysteem, namelijk Windows 10. De update is geheel gratis en dus interessant voor Windows gebruikers om te downloaden. Echter zitten er nog veel haken en ogen aan de nieuwe update van Windows.

In januari 2016 zal Microsoft Windows 10 als ‘recommended update’ gaan verspreiden. Gebruikers van Windows 7 en 8.1 zullen automatisch een update krijgen naar Windows 10, tenzij zij hebben ingesteld dat aanbevolen updates niet automatisch geïnstalleerd mogen worden. Mochten gebruikers van Windows 10 niet tevreden zijn met deze update kunnen zij dit terugdraaien.

Windows 10 kent een hoop voordelen. Hieronder hebben wij er een aantal genoemd:

–       Windows 10 is veel sneller dan Windows 8.1.

–       Windows 10 zorgt ervoor dat men 10 jaar lang kosteloos de nieuwste update ontvangt van Windows en dat gebruikers gratis een besturingssysteem tot hun beschikking hebben die up-to-date is.

–       De apps zijn verbeterd. De Mail-app, agenda functie en de Maps-app zijn een aantal voorbeelden van apps die verbeterd zijn in Windows 10.

–       Er is een nieuwe browser beschikbaar naast Internet Explorer, namelijk Edge. Edge is vele malen beter dan Internet Explorer.

–       Windows 10 heeft één besturingssysteem voor alle apparaten. Dit maakt het makkelijk om op verschillende apparaten van Windows te werken.

–       De Phone Companion-app maakt het mogelijk Android- of iOS-apparaten te koppelen aan een Windows 10 apparaat. Zo kan men onder andere gemakkelijk foto’s en bestanden overzetten.

Helaas is er ook een groot nadeel aan de nieuwe update van Windows waar rekening mee gehouden dient te worden. Persoonsgegevens worden namelijk onthouden door Windows 10. Het onthouden van persoonsgegevens brengt een groot voordeel met zich mee richting de commerciële bedrijven. Die bedrijven kunnen mooi inspelen op de individuele behoeftes van Windows gebruikers maar van de privacy van de consument blijft weinig over.

U kunt uw eigen privacy nog enigszins handhaven door tijdens de update van Windows 10 de privacy instellingen aan te passen. Let op! Kies dan bij installatie niet voor standaard instellingen maar voor geavanceerde instellingen. Dan heeft u de mogelijkheid opties uit te schakelen die niet zo gunstig zijn voor uw privacy.

Heeft u Windows 10 al geïnstalleerd? Gelukkig is het dan ook nog mogelijk om privacy opties aan te passen. U vindt het privacy menu via: Start > Instellingen > Privacy. Daar kunt u alle opties wijzigen.

Kunt u het privacy menu niet vinden? Bel dan naar onze gespecialiseerde helpdesk op 088 712 9030.

P.S. Bel vrijblijvend naar Computer Care Center om een back up te laten maken van uw laptop of PC Computer Care Center kan voor u een back up maken van uw gegevens vóór 2016. Zo weet u zeker dat uw gegevens bewaard blijven mocht er onverhoopt toch wat mis gaan tijdens de upgrade naar Windows 10.

2,604 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Anne Bouk Swildens

Print

Nepmail

Programma Rambam