Audio werkt niet op PC, hoe los ik dat op?

Print

‹ Ga terug

Werkt uw audio niet meer? Los het gemakkelijk zelf op!

  • Geen geluid op pc
  • Geen geluid op laptop

Wilt u een filmpje bekijken? Wilt u muziek luisteren? Maar u krijgt maar geen geluid? Dit is een veel voorkomend probleem en wekt vaak veel frustratie op. De audio werkt niet en dat kan meerdere oorzaken hebben. Onderstaand bespreken wij de meest voorkomende.
Staat uw oplossing er niet bij of loopt u vast bij een van de onderstaande oplossingen? Neem dan contact op met onze helpdesk op het nummer 088 712 9030. Wij helpen u dan graag verder met het oplossen van het probleem.

Voorkomen van verlies van bestanden en programma’s
Zorg dat u regelmatig een back-up maakt van uw computer om verlies van bestanden en programma’s tegen te gaan. Dit kan op een externe harde schijf, CD/DVD of in de ‘cloud’. Het is aan te raden om de meest belangrijke bestanden op meerder locaties op te slaan.

Zijn de geluidsboxen voorzien van stroom?

Vaak komt het voor dat de boxen wel juist zijn aangesloten maar dat de boxen geen stroom krijgen.  Controleer altijd eerst of de stroomkabel wel is aangesloten. Bij veel geluidsboxen is lampje dat gaat branden zodra de boxen aan staan.
Als deze niet aan staat kunt u ervan uit gaan dat de stroomstekker niet juist is aangesloten. Mocht dit wel het geval zijn dan zijn hoogwaarschijnlijk de geluidsboxen defect. Voor advies en overige vragen kunt u altijd bellen met onze helpdesk of stuur een mail. U kunt zich ook laten terug bellen door ons.

a1

Is de audio-stekker juist aangesloten?

Om het geluid vanaf de computer naar de geluidsboxen te sturen, is een audio-kabel nodig. In de meeste gevallen is de geluidskabel aan het uiteinde groen, in sommige gevallen kan deze ook zwart zijn. Deze stekker wordt aangesloten op de achterkant van het systeem. De achterkant van het systeem ziet er in de veel gevallen uit zoals in onderstaande afbeelding. De aansluiting van de geluidsboxen is altijd groen. Als de stekker van uw geluidsboxen ergens anders is aangesloten dan kunt u deze er gerust uit halen en in de groene aansluiting plaatsen.

a2

Mocht de kabel goed zitten dan is er iets anders mis. Dit komt u tegen in één van de onderstaande oplossingen.

Is het stuurprogramma van de geluidskaart geïnstalleerd?

Het kan voorkomen dat de boxen het gewoon doen en de stekker goed is aangesloten, maar dat er softwarematig iets mis is met het systeem.
Om het geluid te laten werken moet er een stuurprogramma zijn geïnstalleerd. Dit houdt in dat er een programma geïnstalleerd moet worden waardoor het systeem weer geluid kan afspelen.
1.    Ga naar start en klik met de rechtermuisknop op ‘Computer’  gevolgd door ‘Beheren’.

a3

2.    U komt dan uit in het volgende scherm.

audio werkt niet meer

3.    Klik vervolgens op ‘Apparaatbeheer’, gevolgd door ‘Toetsenborden’.

a5

4.    Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het apparaat waar een uitroepteken voor staat.
5.    Klik met uw linkermuisknop op ‘Stuurprogramma bijwerken’. Zo worden de laatste stuurprogramma’s van het toetsenbord bijgewerkt.

Staat het geluid op de computer zelf wel aan?

Het kan ook voorkomen dan het volume op de computer helemaal niet aanstaat. Rechtsonder in uw scherm staat een speaker, als deze helemaal naar beneden staat, kunt u deze weer helemaal naar boven schuiven. Mocht het probleem nog niet opgelost zijn kunt u verder gaan met het stappenplan.

1.    Klik vervolgens op mixer

geluid werkt niet meer

2.    Het kan zijn dat de speakers wel aan staan, maar dat de geluiden van applicaties uit staan. Zorg ervoor dat alles naar boven staat, zodat u weer geluiden af kunt spelen.

a9

Heeft u nog vragen? U kunt ons van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereiken van 8.30 uur tot 20.00 uur.  In het weekend zijn wij bereikbaar van 10.00 uur tot 17.00 uur.

088 712 9030

Wilt u liever teruggebeld worden ? Geen probleem! Laat uw gegevens achter en wij zullen u zo snel mogelijk terugbellen

Print