Hoe kan ik een virus verwijderen?

Print

‹ Ga terug

Zit er een virus op uw PC? Los het gemakkelijk zelf op met dit stappenplan.

  • Verwijderen van virussen
  • Zelf schadelijke programma’s verwijderen

Veelal merkt u dat er een virus op uw computer zit doordat uw computer plotseling erg traag is geworden, er spontaan programma’s worden geopend of dat de harde schijf zo hard draait dat het lijkt alsof de computer op gaat stijgen. Hieronder vindt u een beschrijving voor het verwijderen van een virus van uw computer. Weet u niet zeker of u een computervirus heeft, wilt u weten of het virus volledig is verwijderd of lukt het niet om het virus te verwijderen? Neem dan gerust contact op met onze technische helpdesk.

Voorkomen van verlies van bestanden en programma’s.
Zorg dat u regelmatig een back-up maakt van uw computer om verlies van bestanden en programma’s tegen te gaan. Dit kan op een externe harde schijf, CD/DVD of in de ‘cloud’. Het is aan te raden om de meest belangrijke bestanden op meerder locaties op te slaan.

Programma’s verwijderen

1.    Druk nu op ‘Start’ en navigeer naar ‘Configuratiescherm’.

Virus verwijderen

2.    Klik in het configuratiescherm op ‘Programma’s en onderdelen’. Er zal nu een lijst tevoorschijn komen met alle programma’s en programma onderdelen die op uw computer zijn geïnstalleerd.

a2

3.    Uit deze lijst kunt u alle programma’s en programma onderdelen verwijderen die u niet vertrouwd. Mocht u twijfelen kunt u altijd contact opnemen met onze technische helpdesk. U kunt zich ook laten terug bellen of een mail sturen.

a3

Computer opstarten in veilige modus

1.    Start uw computer opnieuw op.
2.    Ziet u het logo van de computerfabrikant van uw computer? Druk dan herhaaldelijk op de F8 toets van uw toetsenbord.
3.    U krijgt nu het scherm ‘Geavanceerde opstartopties’ te zien. Navigeer in dit scherm met de pijltjes toetsen naar ‘Veilige modus met netwerkmogelijkheden’ en druk op de Enter toets.

a4
4.    Meldt u vervolgens aan bij Windows met het gebruikersaccount wat beheerdersrechten heeft. Over het algemeen is dit het standaard gebruikersaccount wat op uw computer staat.

Virus verwijderen

1.    Open nu uw internetbrowser en ga naar de website: http://www.microsoft.com/security/scanner/nl-nl/default.aspx

a5
2.    Klik op de knop ‘Nu downloaden’ en volg de instructies op het scherm. Er zal een programma geïnstalleerd worden van Microsoft die uw computer zal controleren op virussen en deze ook zal proberen te verwijderen.

a6

Blijft het probleem zich voordoen?
De kans bestaat dat het probleem zich zal blijven voordoen, u kunt ons van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereiken van 8.30 uur tot 20.00 uur.  In het weekend zijn wij bereikbaar van 10.00 uur tot 17.00 uur.

088 712 9030

Wilt u liever teruggebeld worden ? Geen probleem! Laat uw gegevens achter en wij zullen u zo snel mogelijk terugbellen

Andere problemen?
Heeft u geen internet verbinding of is het onmogelijk om een website te benaderen? Kijk dan op onze pagina over ‘Problemen met Internet’ of ‘Problemen met Internet Explorer’.
Als u een virus op uw computer heeft gehad is het vaak zo dat er ook Spyware op uw computer zal staan. Wilt u deze ook verwijderen? Kijk dan op onze pagina voor ‘Spyware verwijdering’.

Print