Hoe kan ik Malware verwijderen?

Print

‹ Ga terug

Malware verwijderen? Verwijder het nu zelf!

  • Malware verwijderen
  • Spyware verwijderen

Malware is een verzamelnaam voor allerlei kwaadaardige en/of schadelijke software. Spyware is het net iets minder schadelijke broertje van een virus. Spyware is (een deel van) een computerprogramma wat informatie doorzendt naar derden. Veelal kunt u merken dat u Malware op uw computer heeft doordat er spontaan een andere zoekmachine of verdachte toolbars in uw internetbrowser zijn gekomen. Ook kunt u dit merken doordat er programma’s op uw computer komen zonder dat u daar om had gevraagd.

Hieronder staat stapsgewijs uitgelegd hoe u Malware van uw computer kunt verwijderen. Weet u niet zeker of u Malware op uw computer heeft, wilt u weten of de Malware volledig is verwijderd  of lukt het niet om de Malware te verwijderen? Neem dan gerust contact op met onze technische helpdesk.

Voorkomen van verlies van bestanden en programma’s.
Zorg dat u regelmatig een back-up maakt van uw computer om verlies van bestanden en programma’s tegen te gaan. Dit kan op een externe harde schijf, CD/DVD of in de ‘cloud’. Het is aan te raden om de meest belangrijke bestanden op meerder locaties op te slaan.

Programma’s verwijderen

1.    Druk nu op ‘Start’ en navigeer naar ‘Configuratiescherm’.

a1

2.    Klik in het configuratiescherm op ‘Programma’s en onderdelen’. Er zal nu een lijst tevoorschijn komen met alle programma’s en programma onderdelen die op uw computer zijn geïnstalleerd.

a2

3.    Uit deze lijst kunt u alle programma’s en programma onderdelen verwijderen die u niet vertrouwd. Mocht u twijfelen kunt u altijd bellen met onze technische helpdesk.

a3

Malware verwijderen

1.    Malware is een verzamelnaam voor kwaadaardige en/of schadelijke software. Deze software moet verwijderd worden van uw computer of laptop. Klik hier (http://www.malwarebytes.org/mwb-download/) om Malware bytes te downloaden (gratis).

a4

2.    Het programma Malwarebytes wordt nu automatisch gedownload. Vervolgens kunt u de instructies op het scherm volgen.

a5
3.    Nu kunt u met Malwarebytes een volledige scan uitvoeren op uw computer naar kwaadaardige software.

a6
4.    Na deze scan kunt u alle ‘beveiligingsrisico’s’ van uw computer verwijderen. Malwarebytes zal de meeste kwaadaardige software verwijderen. Het kan voorkomen dat er nog problemen zijn die Malwarebytes niet kan vinden of verwijderen. In dat geval adviseren wij u even contact op te nemen met onze helpdesk zodat wij u kunnen helpen bij het verwijderen van deze beveiligingsrisico’s.

a7

a9

Blijft het probleem zich voordoen?

De kans bestaat dat het probleem zich zal blijven voordoen. Indien het probleem zich blijft voordoen, u kunt ons van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereiken van 8.30 uur tot 20.00 uur.  In het weekend zijn wij bereikbaar van 10.00 uur tot 17.00 uur.

088 712 9030

Wilt u liever teruggebeld worden ? Geen probleem! Laat uw gegevens achter en wij zullen u zo snel mogelijk terugbellen

Andere problemen?
Heeft u geen internet verbinding of is het onmogelijk om de website te benaderen? Kijk dan op onze pagina over ‘Problemen met Internet Explorer’.

Print