Internet Explorer werkt niet meer?

Print

‹ Ga terug

Hebt u problemen met Internet Explorer? Los dit gemakkelijk zelf op.

  • Explorer werkt niet meer
  • Foutmelding Internet Explorer werkt niet meer

Een herhaaldelijke foutmelding in Internet Explorer of een Internet Explorer die crashed en niet meer wil werken kan leiden tot veel frustratie. Met de onderstaande stappen kunt u eenvoudig zelf de problemen proberen te verhelpen zonder tussenkomst van onze monteur.

Opnieuw starten
Is dit de eerste keer dat het probleem zich voordoet, dan is het vaak een tijdelijk probleem. Probeer in dit geval eerst uw Internet Explorer opnieuw te starten. Als dit niet werkt start dan uw computer opnieuw op. Indien deze stappen geen resultaat opleveren kunt u onderstaande handleiding gebruiken. Mocht u vragen hebben over één van de onderstaande stappen, kunt u gerust contact opnemen met één van onze medewerkers van de helpdesk.

Voorkomen van verlies van bestanden en programma’s.
Zorg dat u regelmatig een back-up maakt van uw computer om verlies van bestanden en programma’s tegen te gaan. Dit kan op een externe harde schijf, CD/DVD of in de ‘cloud’. Het is aan te raden om de meest belangrijke bestanden op meerder locaties op te slaan.

Controleer of er updates beschikbaar zijn voor uw computer.

1.    Navigeer naar de startknop, klik op ‘Alle programma’s’ en klik daarna op ‘Windows Update’.

monteur 1

2.    Klik hierna op ‘Naar updates zoeken’ en het onderstaande scherm zal verschijnen.

monteur 2

3.    Klik vervolgens op updates installeren.

monteur 3

4.    Wanneer de updates gereed zijn krijgt u onderstaande scherm te zien. Is dit niet het geval?
Dan kunt u contact opnemen met een specialist. Samen maken wij uw computer of laptop weer helemaal veilig.

Verwijder overtollige ‘search engines’ en toolbars.

Klik hier om te lezen hoe u overtollige ‘search engines’ en toolbars kunt verwijderen.

 

Werk uw antivirus software bij

1.    Het is belangrijk dat u uw antivirus programma up to date houdt. Over het algemeen zal het antivirus pakket zelf de updates uitvoeren, maar toch is het af en toe verstandig om deze te controleren. Wij raden BullGuard aan als antivirus. Meer informatie over BullGuard kunt u hier vinden.
2.    In onderstaande afbeelding is weergegeven waar u in BullGuard het antivirus kunt bijwerken. Mocht u een andere virusscanner gebruiken of deze knop niet kunnen vinden, kunt u uiteraard altijd contact opnemen met onze helpdesk.
monteur 13

Verwijder tijdelijke internetbestanden

1.    Download en installeer CCleaner.
2.    Druk op de knop ‘Schoonmaken´.

monteur 15a
3.    Nadat het programma heeft gedraaid zullen uw cookies, tijdelijke bestanden en overbodige bestanden verdwenen zijn.
monteur 14

Instellingen van Internet Explorer resetten

1.    Ga in de Internet Explorer naar het    icoon en kies uit het pop-up menu ‘Internet opties’ of druk wanneer u in Internet Explorer bent op de ALT toets op het toetsenbord, klik op ‘Opties’ en vervolgens op ‘Internet opties’.

monteur 15

2.    Klik op het tabblad ‘Geavanceerd’ en vervolgens op de knop ‘Opnieuw instellen’.

monteur 16

Internet Explorer opnieuw installeren

1.    Druk nu op ‘Start’ en navigeer naar ‘Configuratiescherm’
monteur 17
2.    Klik in het configuratiescherm op ‘Programma’s en onderdelen’. Er zal nu een lijst tevoorschijn komen met alle programma’s en programma onderdelen die op uw computer zijn geïnstalleerd.
monteur 18
3.    Klik in het volgende scherm op ‘Windows-onderdelen in- of uitschakelen’. Hierna zal een venster openen waar alle Windows onderdelen in een lijst staan. In deze lijst kunt u ook Internet Explorer vinden. Zodra u deze heeft uit gevinkt en daarna met de muis op ‘OK’  drukt dan zal Internet Explorer verwijderd worden.
monteur 19

monteur 20

4.    Als deze procedure is voltooid kunt u de voorgaande stappen herhalen, maar dan Internet Explorer aanvinken om deze opnieuw te installeren.
Wanneer u bovenstaande stappen heeft doorlopen is Internet Explorer opnieuw geïnstalleerd.

Heeft u nog vragen? U kunt ons van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereiken van 8.30 uur tot 20.00 uur.  In het weekend zijn wij bereikbaar van 10.00 uur tot 17.00 uur.

088 712 9030

Wilt u liever teruggebeld worden ? Geen probleem! Laat uw gegevens achter en wij zullen u zo snel mogelijk terugbellen

Print