Reclame in YouTube blokkeren?

Print

‹ Ga terug

YouTube reclame blokkeren? Dat kan! Los het gemakkelijk zelf op met deze uitleg.

Reclame in YouTube blokkeren?
Internetreclame blokkeren?

Wilt u van die vervelende reclames af tijdens een filmpje op YouTube? Of blijft u maar reclames krijgen in uw internetbrowser? Computer Care Center biedt duidelijke uitleg omtrent dit onderwerp. Bekijk nu de site (gratis) en u vindt uitleg over dit computerprobleem.

Youtube reclame blokkeren (en andere internet reclame)

Allereerst de vraag: waarom zijn er eigenlijk reclames op internet?

Veel websites en programma’s worden gratis aangeboden. Een nadeel daar van is dat de makers dit vaak financieel compenseren door middel van advertenties, waarvoor ze door adverteerders worden betaald. Heel vaak krijgt u dan in beeld dat u bijvoorbeeld een prijs heeft gewonnen, een aanbieding voor een vakantie of een nep waarschuwing voor een virus. Echter zijn dit gewoon middelen om u te lokken naar die sites.

Reclame op Youtube blokkeren

Ook de filmpjes op YouTube worden gefinancierd door reclame, in de onderstaande handleiding gaan we stap voor stap uitleggen hoe u dit kunt blokkeren. Mocht u nu al denken, daar begin ik niet aan? Dan kunt u contact opnemen met onze medewerkers via het nummer 088 712 9030. Één van onze medewerkers zal dan uw computer op afstand overnemen en u helpen met al uw problemen!

Voorkomen van verlies van bestanden en programma’s

Voordat we beginnen, zorg dat u regelmatig een back-up maakt van uw computer om verlies van bestanden en programma’s tegen te gaan. Dit kan op een externe harde schijf, CD/DVD of in de ‘cloud’. Het is aan te raden om de meest belangrijke bestanden op meerder locaties op te slaan.

Waarom reclames in YouTube en op het internet?
In 2006 werd YouTube door Google gekocht voor 1.65 Miljard dollar, een hele lang tijd hebben zij verlies gedraaid. Om de filmpjes gratis te houden en er uiteindelijk toch geld mee binnen te halen worden er nu al een ruime tijd advertenties aangeboden via YouTube. Dit is op zich een logisch proces, maar voor een gebruiker zoals u behoorlijk vervelend.

Reclames op het internet is een ander verhaal. Hoe vaak ziet u wel niet in het scherm dat u een Phone heeft gewonnen of een groot geld bedrag? Dit is allemaal bedrog, dit is een vorm van Malware (adware). Opdringerige reclames en pop-ups maken de computer traag en wordt het op ten duur erg vervelend om nog even het internet op te gaan. Heel vaak komen deze vorm van malware door het onbewust downloaden van bijvoorbeeld Toolbars.

Allereerst gaan we stap voor stap doornemen hoe we de YouTube advertenties kunnen blokkeren. Dit doen we in Internet Explorer, mocht u gebruik maken van een andere browser (bijvoorbeeld Google Chrome of Mozilla Firefox) dan kunt u het best even contact opnemen met één van onze specialisten op het nummer 088 712 9030, of maak een bel mij terug afspraak op de site.

YouTube advertenties blokkeren

Klik hier of typ https://adblockplus.org/nl/internet-explorer in uw adresbalk. U komt uit in het volgende scherm:

reclame op internet blokkeren

Klik vervolgens op ‘Installeer voor Internet Explorer’

Onderaan de browser verschijnt de volgende balk:
Klik hier op ‘Uitvoeren’

adblockplus_uitvoeren

De installatie van Adblock Plus kan beginnen. Klik op ‘Install’

youtube reclame blokkeren

De installatie is nu bezig met het implementeren van Adblock Plus in Internet Explorer.

Als de installatie is voltooid, kunt u de browser opnieuw opstarten en dan treedt Adblock Plus in werking.

adblockplus_geinstalleerd

U kunt nu YouTube video’s bekijken zonder vervelende reclames! Heeft u nog vragen? U kunt altijd contact op nemen! Ook raden wij om een anti malware programma te installeren. Klik hier!

Verwijder ook overtollige toolbars en ‘search engines’

Klik hier om ook overtollige toolbars te verwijderen. Vaak worden deze gedownload bij andere software zonder dat u dit door heeft.

Werk uw antivirus software bij.

1.    Het is belangrijk dat u uw antivirus programma up to date houdt. Over het algemeen zal het antivirus pakket zelf de updates uitvoeren, maar toch is het af en toe verstandig om deze te controleren. Wij raden BullGuard aan als antivirus. Meer informatie over BullGuard kunt u hier vinden.
2.    In onderstaande afbeelding is weergegeven waar u in BullGuard het antivirus kunt bijwerken. Mocht u een andere virusscanner gebruiken of deze knop niet kunnen vinden, kunt u uiteraard altijd contact opnemen met onze helpdesk.

reclame blokkeren

Verwijder tijdelijke internetbestanden.

1.    Download en installeer CCleaner.
2.    Druk op de knop ‘Schoonmaken´.

monteur 15a

3.    Nadat het programma heeft gedraaid zullen uw cookies, tijdelijke bestanden en overbodige bestanden verdwenen zijn.

monteur 14

Instellingen van Internet Explorer resetten

1. Ga in de Internet Explorer naar het sleutel  icoon en kies uit het pop-up menu ‘Internet opties’ of druk wanneer u in Internet Explorer bent op de ALT toets op het toetsenbord, klik op ‘Opties’ en vervolgens op ‘Internet opties’.

monteur 15

2. Klik op het tabblad ‘Geavanceerd’ en vervolgens op de knop ‘Opnieuw instellen’.

 monteur 16

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact met ons op.

Heeft u nog vragen? U kunt ons van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereiken van 8.30 uur tot 20.00 uur.  In het weekend zijn wij bereikbaar van 10.00 uur tot 17.00 uur.

088 712 9030

Wilt u liever teruggebeld worden ? Geen probleem! Laat uw gegevens achter en wij zullen u zo snel mogelijk terugbellen

Print