Toetsenbord werkt niet meer?

Print

‹ Ga terug

Werkt uw toetsenbord niet meer of niet goed? U kunt dit probleem zelf oplossen!

  • Toetsenbord werkt niet meer
  • Toetsenbord laptop werkt niet meer

Uw toetsenbord doet het niet. Dit is helaas een veel voorkomend probleem. Toetsenborden hebben een beperkte levensduur, het kan dus vaak voorkomen dat het toetsenbord simpelweg aan vervanging toe is. Controleer daarom eerst of er lampjes branden op het toetsenbord. Indien er geen lampje brand kunt u aan de linkerkant van het toetsenbord op de toets ‘Caps Lock’ drukken en controleren of er ergens een lampje gaat branden op uw toetsenbord (zoals in de foto hieronder). Indien dit niet het geval is dan is uw toetsenbord hoogstwaarschijnlijk aan vervanging toe. Voor de zekerheid kunt u alsnog de volgende stappen doorlopen om te kijken of uw toetsenbord werkelijk defect is.

Heeft u helemaal geen lampje op uw toetsenbord zitten? Dan kunt u beginnen aan het stappenplan, mocht het stappenplan niet werken dan is uw toetsenbord waarschijnlijk defect. Als u ergens vragen over heeft of zeker wil weten of uw toetsenbord defect is kunt u uiteraard altijd bellen met onze technische helpdesk.

monteur 1

Voorkomen van verlies van bestanden en programma’s
Voordat u aan de slag gaat wordt het aangeraden om allereerst een back-up te maken van uw bestanden. Dit kan op een externe harde schijf, CD/DVD of in de ‘cloud’. Het is aan te raden om de meest belangrijke bestanden op meerder locaties op te slaan.

Controleer of de stekker correct is aangesloten

1.    In verband met veiligheid is het aan te raden dat u voordat u één van de stekkers uit uw computer gaat verwijderen de computer helemaal uit zet. Zodra de computer uit is adviseren wij om ook de stroomkabel uit uw computer te halen.
2.    Door het verschuiven van de computer en/of het aanwezig zijn van huisdieren, kan het voorkomen dat de stekker van het toetsenbord niet correct in de computer zit. De stekker van het toetsenbord moet worden aangesloten aan de achterkant van de computer. Het betreft twee varianten, een zogeheten PS/2 aansluiting en een USB aansluiting. Bij een PS/2 aansluiting is het uiteinde van de kabel paars. Bij een USB aansluiting is het uiteinde van de kabel een smalle aansluiting. Mocht u een draadloze muis- en toetsenbord gebruiken, controleer allereerst of de batterijen niet leeg zijn. Bij een draadloze aansluiting wordt er meestal gebruik gemaakt van een USB aansluiting.

monteur 2 monteur 3

Controleer of het juiste stuurprogramma is geïnstalleerd

Soms werken bepaalde toetsen niet op het toetsenbord. Als er een CD/DVD is meegeleverd bij het toetsenbord, dan kunt u deze gebruiken om de stuurprogramma’s opnieuw te installeren. Is dit niet het geval dan kunt u de volgende stappen uitvoeren.
1.    Ga naar start en klik met de rechtermuisknop op ‘Computer’.

monteur 4

2.    Hierna klikt u op ‘Beheren’, u komt dan uit in het volgende scherm.

monteur 5

3.    Klik vervolgens op ‘Apparaatbeheer’, gevolgd door ‘Toetsenborden’
4.    Klik vervolgens met de rechtermuisknop op het desbetreffende toetsenbord.
5.    Klik met uw linkermuisknop op ‘Stuurprogramma bijwerken’. Zo worden de laatste stuurprogramma’s van het toetsenbord bijgewerkt.

monteur 6

Toetsenbord laptop werkt niet?

Bovenstaande stappenplan kan ook toegepast worden wanneer het toetsenbord van de laptop het niet meer doet. Indien het stappenplan geen invloed heeft gehad over de werking van het toetsenbord  is hoogstwaarschijnlijk het toetsenbord hardwarematig defect.

In dit geval kunt u contact opnemen met onze helpdesk. Wij zullen dan een afspraak met u inplannen om uw toetsenbord te vervangen.

Vloeistof over uw toetsenbord?
Een veel voorkomende oorzaak van een niet functionerend toetsenbord in een laptop, is dat er vloeistof over het toetsenbord heen is gegaan. Indien dit is gebeurd is het raadzaam om direct de stroom van de laptop af te halen, de accu uit de laptop te halen en de laptop ondersteboven neer te leggen zodat de vloeistof uit de laptop kan stromen. Zodra er geen vloeistof meer uit de laptop loopt kunt u het beste met een droge doek deppen of de laptop in een bak met rijst te leggen.

Daarnaast is het zeer raadzaam om de laptop niet aan te zetten en een monteur langs te laten komen. De kans dat er kortsluiting ontstaat is namelijk erg groot en hiermee kunnen de mogelijke (onnodige) reparatiekosten oplopen.

Heeft u nog vragen? U kunt ons van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereiken van 8.30 uur tot 20.00 uur.  In het weekend zijn wij bereikbaar van 10.00 uur tot 17.00 uur.

088 712 9030

Wilt u liever teruggebeld worden ? Geen probleem! Laat uw gegevens achter en wij zullen u zo snel mogelijk terugbellen

Print