Windows 7 loopt telkens vast. Wat nu?

Print

‹ Ga terug

Hebt u problemen met Windows 7? Als Windows 7 vastloopt kunt u dit vaak zelf oplossen. Lees hier hoe.

  • Windows 7 werkt niet meer
  • Windows 7 loopt vast

Een blue screen is behoorlijk vervelend. Het is een veel voorkomend probleem en gelukkig zijn hier oplossingen voor. In deze handleiding zijn een aantal stappen beschreven om het probleem op te lossen.  Is dit de eerste keer dat het probleem zich voordoet, dan is het vaak een tijdelijk probleem. Probeer in dit geval eerst uw computer opnieuw te starten. Indien dit geen resultaat geeft kunt u de onderstaande handleiding (alsnog) gebruiken. Mocht u vragen hebben over één van de onderstaande stappen, kunt u gerust contact opnemen via de telefoon, mail of laat u terug bellen.

Voorkomen van verlies van bestanden en programma’s
Zorg dat u regelmatig een back-up maakt van uw computer om verlies van bestanden en programma’s tegen te gaan. Dit kan op een externe harde schijf, CD/DVD of in de ‘cloud’. Het is aan te raden om de meest belangrijke bestanden op meerdere locaties op te slaan.

Controleer of er updates beschikbaar zijn voor uw computer.
1.    Navigeer naar de startknop, klik op alle programma’s en klik daarna op ‘Windows Update’.
monteur 1
2.    Klik hierna op ‘Naar updates zoeken’ en het onderstaande scherm zal verschijnen.
Windows 7 loopt vast...

3.    Klik vervolgens op updates installeren.
monteur 3

4.    Wanneer de updates gereed zijn krijgt u onderstaande scherm te zien. Is dit niet het geval? Dan kunt u contact opnemen met een specialist op het nummer: 088 712 9030. Samen maken wij uw computer of laptop weer helemaal veilig.
monteur 4a

Kijk ook bij ‘Malware verwijderen gratis’  In deze FAQ wordt uitgelegd hoe u malware kunt verwijderen.

Heeft u recentelijk iets nieuws op uw computer of laptop aangesloten?

De meest voorkomende oorzaak van een Blue Screen, of een Blue Screen of Death (BSoD), is een niet goed functionerende of verkeerde driver.
1.    Ga naar start, en klik vervolgens met de rechtermuisknop op ‘Computer’.

monteur 5

2.    Hierna klikt u op ‘Beheren’ en navigeer vervolgens naar  ‘Apparaatbeheer’. Hier kunt u de drivers van de hardware in en aan de computer verwijderen of opnieuw installeren. Als u een CD of DVD bij uw product heeft gekregen is het aan te raden om deze software te gebruiken. Het is zeer af te raden om drivers van andere websites als de website van de leverancier te downloaden. Deze drivers zijn vaak verkeerd, beschadigd of zelf schadelijk voor de computer of laptop. Als u niet zeker weet of dit de oorzaak is of u weet niet zeker of u een download van een driver kunt vertrouwen kunt u voor de zekerheid altijd even bellen met onze helpdesk.

Werk uw antivirus software bij en scan uw computer op virussen

Het is belangrijk dat u uw antivirus programma up to date houdt. Lees hier hoe u uw anti virus software kunt controleren en bijwerken. Over het algemeen zal het antivirus pakket zelf de updates uitvoeren, maar toch is het af en toe verstandig om deze te controleren. Zelf raden wij BullGuard aan als antivirus. Meer informatie over BullGuard kunt u hier vinden.

Heeft u nog vragen? U kunt ons van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereiken van 8.30 uur tot 20.00 uur.  In het weekend zijn wij bereikbaar van 10.00 uur tot 17.00 uur.

088 712 9030

Wilt u liever teruggebeld worden ? Geen probleem! Laat uw gegevens achter en wij zullen u zo snel mogelijk terugbellen

Print