Windows 8 loopt vast. Wat nu?

Print

‹ Ga terug

Doet Windows 8 het niet goed en krijgt u een blue screen te zien? Lees hier hoe het opgelost kan worden.

  • Windows 8 loopt vast /werkt niet meer
  • Blue screen Windows 8

De nieuwigheid van Windows 8 kan soms overweldigend zijn en de problemen die dit nieuwe besturingsprogramma met zich meebrengen zijn nieuw en vaak onduidelijk. Wat vooral opvalt, maar wat u hopelijk niet vaak hoeft te zien, is het nieuwe uiterlijk van de Windows 8 Blue Screen. Windows 7 en voorgaande systemen hadden de duidelijke, maar vaak als vervelend ervaren, Bluescreen. Windows 8 heeft een verandering in het uiterlijk aangebracht die wel prettiger is voor het oog, maar niet minder vervelend is als het scherm van Windows 7. Het scherm ziet er waarschijnlijk ongeveer uit zoals onderstaande afbeelding.

monteur 1

Voorkomen van verlies van bestanden en programma’s
Zorg dat u regelmatig een back-up maakt van uw computer om verlies van bestanden en programma’s tegen te gaan. Dit kan op een externe harde schijf, CD/DVD of in de ‘cloud’. Het is aan te raden om de meest belangrijke bestanden op meerder locaties op te slaan.

Heeft u recentelijk iets nieuws op uw computer of laptop aangesloten?

De meest voorkomende oorzaak van een Blue Screen, of een Blue Screen of Death (BSoD), is een niet goed functionerende of verkeerde driver.
1.    Ga naar de desktop, klik het icoontje van Windows Verkenner aan en klik vervolgens met de rechtermuisknop op ‘Computer’.

monteur 2
2.    Hierna klikt u op ‘Beheren’ en navigeer vervolgens naar  ‘Apparaatbeheer’. Hier kunt u de drivers van de hardware in en aan de computer verwijderen of opnieuw installeren. Als u een CD of DVD bij uw product heeft gekregen is het aan te raden om deze software te gebruiken. Het is zeer af te raden om drivers van andere websites als de website van de leverancier te downloaden. Deze drivers zijn vaak verkeerd, beschadigd of zelf schadelijk voor de computer of laptop. Als u niet zeker weet of dit de oorzaak is of u weet niet zeker of u een download van een driver kunt vertrouwen kunt u voor de zekerheid altijd even bellen met onze helpdesk.

Wij raden ook aan om uw Maleware te verwijderen. Klik hier hoe u gratis u malware kunt verwijderen.

Werk uw antivirus software bij en scan uw computer op virussen.

Het is belangrijk dat u uw antivirus programma up to date houdt. Over het algemeen zal het antivirus pakket zelf de updates uitvoeren, maar toch is het af en toe verstandig om deze te controleren. Klik hier hoe u uw anti virus software kunt controleren.

Heeft u nog vragen? U kunt ons van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereiken van 8.30 uur tot 20.00 uur.  In het weekend zijn wij bereikbaar van 10.00 uur tot 17.00 uur.

088 712 9030

Wilt u liever teruggebeld worden ? Geen probleem! Laat uw gegevens achter en wij zullen u zo snel mogelijk terugbellen

Print