Windows firewall inschakelen of uitschakelen?

Print

‹ Ga terug

Wilt u meer weten over Windows Firewall en hoe u deze kunt inschakelen of uitschakelen?  Lees hier hoe u dit zelf kunt doen!

  • Windows firewall uitschakelen
  • Windows firewall inschakelen

Wat is een firewall?
Een firewall is een elektronische barrière, meestal in combinatie van zowel hardware als software, wat ervoor zorgt dat de overgang van het lokale netwerk naar het internet bewaakt. De firewall beschermt continu op eventuele virussen die in het netwerk willen komen of juist uit het netwerk willen komen. U kunt de onderstaande stappen volgen om uw Windows firewall uit te zetten of aan te zetten. Mocht u vragen hebben over één van de onderstaande stappen, kunt u gerust contact opnemen met één van onze medewerkers van de helpdesk.

Een goede firewall bekijkt zowel inkomend als uitgaand verkeer. Dit doet een firewall door het continu filteren van datapakketten uit het gegevensverkeer wat over het netwerk gaat. De meeste Windows besturingssystemen hebben al een standaard firewall. Echter filteren deze firewalls in sommige besturingssystemen van Microsoft alleen het inkomende verkeer terwijl het uitgaande verkeer ook goed gescand moet worden. Daarom raden wij aan om altijd een extra firewall te installeren, in de meeste betaalde antiviruspakketten zit al een goede firewall die zowel inkomend als uitgaand verkeerd bekijkt. Wij adviseren om het pakket BullGuard Internet Security te gebruiken, in dit pakket zitten alle functies die u nodig heeft om uw computer goed te beveiligen inclusief een firewall. Dit pakket kunnen wij zowel op afstand als bij u thuis installeren op uw systeem. Tijdens de installatie van het Bullguard Internet Security pakket zal de Windows firewall automatisch uitgezet worden. Na de installatie dient u te controleren of de Windows firewall uit staat en of de firewall van Bullguard aan staat. Hieronder een uitleg hoe u de Windows firewall kunt uitschakelen en kunt inschakelen.

Windows Firewall: controleren of deze ingeschakeld of uitgeschakeld staat

1. Klik links onderaan op het Windows logo met de linkermuisknop

windowsbalk2

2. Er verschijnt nu een menu selecteer de optie “Configuratiescherm”

configuratiescherm

3. Er verschijnt nu een menu en selecteer de optie “Onderhoudscentrum”

onderhoudscentrum

4. Selecteer vervolgens de optie “Beveiliging”

beveiliging

Er staat nu aangegeven onder het kopje “Netwerkfirewall” wat de status is van de firewall. Tevens staat er een advies bij hoe te handelen. In dit geval staan er 2 firewalls aan en is het verstandig om de Windows firewall uit te schakelen.

beveiliging inschakelen

 

Windows firewall in- of uitschakelen kunt u op de volgende manier doen:

1. Klik links onderaan op het Windows logo met de linkermuisknop
windowsbalk2

2. Er verschijnt nu een menu en selecteer de optie “Configuratiescherm”
configuratiescherm

3. Selecteer de optie “Windows Firewall”
windowsfirewall

4. Selecteer de optie “Windows Firewall in- of uitschakelen”
windows firewall inschakelen of uitschakelen

5. U ziet nu de opties voor zowel Windows firewall uitschakelen als Windows firewall inschakelen. Selecteer de gewenste optie en klik op de knop “OK”.

 

firewalluitschakelen

 

Als u dit heeft gedaan is uw computer en/of laptop weer op de juiste manier beveiligd.

Heeft u nog vragen? U kunt ons van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereiken van 8.30 uur tot 20.00 uur.  In het weekend zijn wij bereikbaar van 10.00 uur tot 17.00 uur.

088 712 9030

Wilt u liever teruggebeld worden ? Geen probleem! Laat uw gegevens achter en wij zullen u zo snel mogelijk terugbellen

Print