Windows update werkt niet meer, wat nu?

Print

‹ Ga terug

Werkt Windows update niet meer? Los het gemakkelijk zelf op!

  • Windows update werkt niet?
  • Problemen met Windows updates?

Wilt u weten waarom de Windows updates zo belangrijk zijn? Of werken de updates van Windows niet meer? Computer Care Center biedt duidelijke uitleg omtrent dit onderwerp. Bekijk nu de site (gratis) en u vindt uitleg over dit computerprobleem.

Windows update werkt niet-problemen

De Windows updates zijn essentieel voor een optimaal gebruik van uw computer. Zo haalt u met deze updates de laatste beveiliging voor uw systeem binnen, ook de laatste stuurprogramma’s en de programma updates worden geïnstalleerd door middel van de Windows updates. Echter blijkt dat er problemen zijn met de Windows updates, zo kan het ineens zijn dat u helemaal niet meer kan updaten of dat u een foutmelding krijgt. In de onderstaande handleiding gaan we een aantal van deze problemen doornemen en door middel van een stappenplan het ook daadwerkelijk proberen op te lossen.

Mocht u nu al denken: daar begin ik niet aan? Dan kunt u contact opnemen met één van onze medewerkers via het nummer 088 712 9030, één van onze medewerkers zal dan uw computer op afstand overnemen en uw helpen met al uw problemen!

Voorkomen van verlies van bestanden en programma’s
Zorg dat u regelmatig een back-up maakt van uw computer om verlies van bestanden en programma’s tegen te gaan. Dit kan op een externe harde schijf, CD/DVD of in de ‘cloud’. Het is aan te raden om de meest belangrijke bestanden op meerdere locaties op te slaan.

Wat zijn Windows updates?

Om van de Windows updates gebruik te maken heeft u wel een internetverbinding nodig. De updates zijn bedoeld om uw versie van Windows optimaal te houden, zo zorgt het er voor dat de volgende componenten up-to-date blijven:

• Beveiligingslekken
• Stuurprogramma’s
• Internet Explorer
• Microsoft Office
• Windows Live Essentials ( Windows live mail, movie maker etc.)
• Skype
• Microsoft Genuine Advantage
• Microsoft Security Essentials
• Microsoft Silverlight
• Windows Defender

Zoals u ziet is dit een behoorlijke lijst. De Windows updates zijn dus ook cruciaal voor de beste prestaties van uw systeem.

Windows update kan op een aantal manieren worden ingesteld.
• Automatisch (1x in week)
• Zelf bepalen wanneer
• Helemaal uitschakelen
Het helemaal uitschakelen van de updates wordt niet aangeraden, de laatste beveiligingsupdates worden dan niet binnen gehaald en loopt u dus een groter risico op een virus of om zelfs gehackt te worden.

Hoe pas ik mijn Windows update instellingen aan?

1. Klik op startknop links onder op uw scherm
2. Typ vervolgens bij ‘zoeken’ in: Windows update

windows update werkt niet meer

3. Klik met de linkermuisknop op ‘Windows Update’
4. Klik vervolgens links op ‘Instellingen Wijzigen’

windowsupdate_instellingenwijzigen

In het volgende scherm kunnen we de instellingen allemaal aanpassen.

instellingen_windowsupdateOp de bovenstaande afbeelding zijn de aanbevolen instellingen zichtbaar, mochten uw instellingen anders staan en u weet niet wat u moet doen? Neem dan contact op met één van onze medewerkers op 088-4010444 of klik hier om een bericht achter te laten, binnen 24 uur nemen wij contact met u op!

Heeft u problemen met het installeren en/of downloaden van de updates?

Windows update heeft veel voordelen, echter in de praktijk blijkt dat er heel veel mensen zijn met problemen omtrent het installeren en/of downloaden van de Windows updates.

Hier een aantal voorbeelden van ‘windows update werkt niet meer’ foutmeldingen:
• Sommige updates kunnen niet worden geïnstalleerd
• Computer loopt vast tijdens het updaten
• Kan niet zoeken naar nieuwe updates
Dit zijn allemaal veel voorkomende problemen, de oplossing is echter simpel. Klik hier voor de probleemoplosser voor de Windows updates.

1. Klik op uitvoeren van het bestand
2. Klik op volgende om de probleemoplosser te starten.

windowsupdate_2205

De computer wordt nu gescand op fouten in de Windows updates, dit proces kan enkele minuten duren. Na voltooien dient u de computer opnieuw te starten.

De Windows update problemen zijn nu verholpen.

Heeft u nog vragen? U kunt ons van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereiken van 8.30 uur tot 20.00 uur.  In het weekend zijn wij bereikbaar van 10.00 uur tot 17.00 uur.

088 712 9030

Wilt u liever teruggebeld worden ? Geen probleem! Laat uw gegevens achter en wij zullen u zo snel mogelijk terugbellen

Print